16 Şubat 2011 Çarşamba

Deplasman Hareketleri #1



Geçmiş sezonlara istinaden daha sessiz bir sezon geçiriyoruz deplasman karnesinde, basketbolda yıllar önce bir Telekom deplasmanından sonra deplasman görmemiştik. Bu sezon kendi açımızdan beklenmedik bir şekilde Türkiye Kupası'nda finale çıkan bir basketbol takımız vardı.
Dünya Şampiyonasına ev sahipliği de yapan Kayseri Kadir Has Spor Salonu seçilmesi her ne kadar doğru bir karar olsa da salonun yapısı spor salonundan çok gösteri salonuna benzemesini de söylemeden geçmemek gerek. Aşırı kör alanlar koltuk aralarına bile bir koltuk sığacak şekilde boşluk bırakılması salon yapısı konusunda salonu sınıfta bıraktı.
Bir gece ansızın çıkılan yolda, takımın ve rakibin durumuna bakılarak galibiyetten ve kupadan ümidi olmayan 17 insan vardı ve hikayenin burdan sonrası şuana kadar yaşanmış deplasman yollarını keyif bakımından sıralasak ilk 3'de yerini alır. Gidişi ayrı bir keyif mağlubiyet olsa da skorboardda dönüşü ayrı bir keyifdi.
Maç çıkışı futbolu nasıl izleriz telaşı sevgililer günü öncesinde Kayseri'den sevgiliye alınan pastırmalar sucuklar, evet sevgiliye Kayseri'den alınan en güzel ve son fiyatlardan sonra en pahalı hediye pastırma ve sucuk olurdu.
 Eğer şehir dışına çıkacaksanız özellikle Kayseri'ye yolunuz düşerse şehrin çeşitli sokaklarının bilgisini verebiliriz, hangi sokak nereye çıkar kestirmeler nerelerdedir özellikle kolluk kuvvetinden kaçacaksanız arayın yardımcı olalım.
Erman Toroğlu misali maç hikayesinin arasına pastırmalı yumurtayı da sıkıştırmış olalım. Alınan hediyelerden sonra öyle bir hikaye başladı ki satırlara döksek bir anlam yükleyemeyiz.
Hele ki Refik abimiz var anlatılmaz, maç için girdiğimiz kahvede bizi rahat ettirmek için neler yapmadı ki -arkadaş aradı söyledi önlerden yer bile ayarlamış- ama biz Refik abiye ayıp ettik, gitmedik. Araçtaki esame listesinin kökenine baksan hepsi Fikirtepe çocuğu eli yüzü düzgün insanlar, hepsi kendine göre bulundukların yerin ağası olur. Ankara'dan geçerseniz de beyaz montlu abinin selamı var diyip istediğinizi yapabilirsiniz hatta hesap ödemeyip beyaz montlu abi ödeyecek derseniz de kimse size birşey demez.
Burdan eğer Kırşehir'e yolu düşen olursa Kan Merkezi'nin orda bir lahmacuncu var kral abimiz gitsinler kendisini bir görsünler elini öpsünler.

0 yorum: