11 Şubat 2011 Cuma

Macera Dolu Amerika..

NFL yönetimi'nin başı Superbowl'daki bilet krizi ile dertte... Bilet almalarına karşın, güvenlik gerekçesiyle stada sokulmayan 2400 kişiden birçoğu, toplam 5 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Dallas Cowboys'un, 1 milyar dolarlık ultra-modern stadına, NFL  final maçı Superbowl için yeni koltukları yerleştirilmişti. Ancak son anda yapılan kontroller,  koltukların güvenlik standartlarını karşılamadığını gösterdi.  Bu yüzden,  biletlerini haftalar öncesinden alan 400'den fazla kişi maçı izleyemedi. Stadın bir başka bölümünde de benzer sorunlar nedeniyle 2 bin kişi açılış gösterilerini kaçırdı.  NFL yönetimi,  söz konusu 2 bin kişiye bilet paralarını iade etmeyi ya da bir diğer Superbowl maçı için yer ayırtmayı önerdi. Stada hiç giremeyen 400 kişi içinse yetkililerin önerisi,  bilet tutarının 3 katı kadar para ya da herhangi bir Superbowl maçı için bilet,  ulaşım ve konaklama giderlerinin tamamının karşılanmasıydı.  Ancak birçok kişi,  NFL yönetimi'nin önerisinden hoşnut kalmadı.
Destekledikleri takımı Superbowl maçında izlemenin paha biçilemez olduğunu vurgulayan taraftarlar,  kendilerini bu ayrıcalıktan mahrum bırakan nfl yönetimi aleyhine toplam 5 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Yukardaki haber bugün yayıldı. Hadi Türkiye için uyarlayalım.
Elinde bilet maça giremiyorsun dava açacaksın.
10 gün sonra postacı kapıyı çalar tebliğ gelmiştir.
5149'dan 6 ay stadlardan men.
Olur mu?
Bal gibi olur yeni yasayla birlikte herşey olur ''hayırlısıyla!''

0 yorum: